Els espeleòlegs vam ser: Maria Sánchez, Salamandra RastesCreuades, Albert Cabré, Cercavores Grimpador i Perdiu Blanca.
La cova que vam triar per iniciar-nos era La Fou de Bor a la Cerdanya, és una cova principalment amb recorregut horitzontal, per tan el tema cordes, ràpels i mandàngues varies no les vam haver de posar en pràctica.
Albert Cabré, espeleòleg mundialment reconegut, ens va guiar pels racons més amagats de la cova amenitzant-nos la sortida amb explicacions de com i perquè aquelles meravelles geològiques es podien haver format.
Un cop a la boca de la cova i veure una placa in memoriam a dos espeleobucejadors que van morir en aquella cova als anys 60 ens disposem a recorre els centenars de metres de galeries de cabo a rabo.
El primer gran repte és un sifó ple d’algun pam d’aigua. Per sort, a la sala d’abans del sifó hi ha galledes. Ens calen 97 galledassos i una bona cadena per treure la suficient aigua per tal de mullar-nos el mínim possible. Una vegada passat el sifó se’ns obren un seguit de galeries, per molta gent desconegudes, plenes de cristalls calcaris.
Grimpades, passos estretíssims, estalagmites -tites, tolls i llacs d’aigua, fangars, algun ratpenat i un coleòpter cavernícola, van ser les sorpreses que ens vam trobar al llarg del recorregut.
Després d’estar 5 hores sense veure la llum del dia i tots plens de fang vam sortir a l’exterior.
Feel the CAT!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada