dimarts, 20 de març de 2012

Olla d'Ull de Ter

Sortim (puntuals!!) de Barcelona a les 7:09 del diumenge 18 de març cap al llunyà i fred nord. Finalment sóm: Granoteta del nas roig, Toixó de les potes roses, Maria Sánchez i Perdiu Blanca.
La escassetat de neu a Vallter 2000 fa que pràcticament no hi hagi skiadors, això ens permet aparcar sense cap problema. El Toixó s’ha deixat al cau de Barcelona els guants per les potes roses! El Toixó se’n va de compres!

A les 09:50 comencem a caminar, abans d’arribar a la Portella de Mantet, la Granoteta ens diu adéu per problemes a la orelleta. Mentre els altres tres anem guanyant alçada, avancem a un grup d’excursionistes sord-muds, ni ens saluden... Al cap d’una estona carenejant arribem al pic de la Dona (2.704 m), tot seguit passem pel coll de la Geganta i avanç de fer el cim sense nom, ens refugiem del vent i fem un mos.

Els últims 100 metres d’ascensió al Bastiments els fem amb raquetes, al cap de pocs minuts assolim el sostre de la ruta! Des de la cota 2.883 m es veuen unes vistes espectaculars! La Cerdanya, Cadí, Canigó, Montseny i Montserrat! Però se atormenta una vecina, així que fem la foto-cim i comencem a baixar direcció coll de la Marrana (o coxina). La forta pendent de baixada ens facilita la cosa per fer uns trineus! Iujuu! El que resta de baixada la fem amb raquetes. Quan arribem al pàrquing ens retrobem amb la Granoteta.

Al arribar a Setcases la Perdiu se n’adona que un guant el té penjant del maleter i l’altre deu estar per la carretera, així que tornem a pujar cap a Vallter, però no tenim sort, ni rastre del guant. Tantes anades i vingudes ens permet fer amistat amb unes vaques.

Quan tornem a ser a Setcases fem el cafetó de rigor amb el Mastí dels Pirineus i el seu grup de pros.

Gran excursió!!
Feel the CAT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada